
Lunch
Currysoep € 8,50 * Bord geurige Indische currysoep, saffraanrijst, verse kruiden en kippendijen Groentebouillon € 7,50 * Groentebouillon gevuld met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer Broodje ambachtelijke kroket € 9,95 * Twee ambachtelijke kroketten op een broodje met “Ús Heit” mosterd Broodje zalm € 11,50 Gerookte zalm met vadouvan mayonaise, ei, kappertjes en rode ui Broodje carpaccio € 11,50 Carpaccio van gerookte biefstuk, overjarige Nylander, krokante kappertjes, hazelnoten en een truffel mayonaise Broodje gezond € 10,50 * Royaal belegd broodje met diverse rauwkost, rikke skinke (gerookte ham), Riperkrite kaas en ei Warme ham € 9,75 Broodje belegd met ham van het Gaasterlands kruidenvarken, geserveerd met een whisky-cocktail saus Boerenomelet € 9,50 * Gebakken omelet gevuld met gebakken spek en roerbakgroente Zalmsalade € 14,50 Diverse sla soorten, gerookte zalm met vadouvan mayonaise, gepocheerd ei, kappertjes en rode ui Salade carpaccio € 14,50 Diverse sla soorten, carpaccio van gerookte biefstuk, overjarige Nylander, krokante kappertjes, hazelnoten en een truffel mayonaise Salade met pompoen € 14,50* Diverse slasoorten, pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel *Zijn vegetarisch of vegetarisch te bestellen Gebak Appelgebak 4,50 Lemon cheesecake 4,50 Chocolade bavarois 5,00 Koude/warme dranken Koffie 3,00 Cappuccino 3,50 Koffie verkeerd 3,50 Espresso 3,00 Doppio 4,00 Thee diverse soorten 3,00 Verse munt thee 4,00 Verse gember/sinaasappel thee 4,00 Frisdranken diverse soorten 3,25 Apfelschorle 3,75 Appelsap 3,50 Limonade 1,50 Fristi 3,25 Chocomelk 3,25 Sourcy rood of blauw 0,20 Lit 3,00 Bieren Pils Twels “Us Heit” 0,33 lit tap 4,50 Twels Bokbier “Us Heit” fles 5,00 Dubbel “Grute Pier” fles 5,50 Trippel “Grute Pier” fles 5,50+ Captains daughter Amber 5,00 West coast IPA 5,50 Jever fun 0,3% 4,00 Texels Skuumkoppe o% 5,00 Leffe blond 0% 5,00 Radler 2% 4,50 Ginger beer 0% 4,00 Wijnen Sauvignon blanc 4,75 Chardonnay 4,75 Rioja Blanco 5,25 Rioja Rosado 5,25 Merlot 4,75 Cabarnet Sauvignon 4,75 Cava 4,75

Diner
Menukaart herfst 2023
Welkom, wat leuk dat u ervoor kiest om vandaag bij “It Pottebakkershûs” te dineren.
Op de menukaart vindt u veel ingrediënten, die afkomstig zijn uit de regio.
Friesland heeft veel lekkere producten te bieden, die bijzonder smaakvol zijn.
Onze lokale producenten werken met veel passie aan een goed product en die kwaliteit proeft u terug op uw bord.
Bent u nieuwsgierig naar onze leveranciers, dan vertellen wij u hier graag meer over.
Wij willen graag dat u de tijd neemt voor het eten, wij nemen ook de tijd voor u.
Vier en vijf gangen menu
U kunt zelf de gerechten van de kaart kiezen, die u wenst.
Wij serveren u deze gerechten zoals op de kaart is vermeld en passen de grootte van de porties, indien nodig, aan.
Vier gangen menu van de kaart € 55,00
Vijf gangen menu van de kaart € 62,50
Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een twee- of drie gangen menu of voor alleen een hoofdgerecht. De keuze is aan u.
Vegetarische voorgerechten
Coquilles van oesterzwam € 13,50
Gebakken oesterzwam met een crème van pastinaak en een dressing van balsamico
Ode aan de herfst € 13,50
Salade met pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel
Mulligatawny € 7,50
Geurige currysoep, die wij garneren met bosui en saffraanrijst
Herfstbouillon € 7,50
Groentebouillon met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer
Voorgerechten
Oesters € 4,00 per stuk
Oesters met een dressing, gemaakt met sjalotjes en rode wijnazijn
Carpaccio € 14,50
Carpaccio van gerookte biefstuk, gegarneerd met overjarige Nylander, krokante kappertjes, hazelnoten en een truffeldressing
Coquilles € 14,50
Gebakken coquilles met een crème van pastinaak en een dressing van balsamico
Gerookte zalm met schorseneren € 13,50
Carpaccio van gerookte zalm met in vadouvan boter gebakken schorseneren
Wildbouillon € 8,50
Bouillon van wild met een garnituur van gerookte biefstuk, bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer
Mulligatawny € 8,50
Geurige currysoep, die wij garneren met bosui, saffraanrijst en getrancheerde kippendijen
Herfstbouillon € 7,50
Groentebouillon met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer
Vegetarische hoofdgerechten
Risotto € 20,50
Romige risotto met knolselderij, overjarige Nylander kaas en coeur de boeuf
Pompoen stoofschotel € 21,50
Stoofschotel van pompoen, kikkererwten en Workumer blauwe bunkerkaas
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten serveren wij met in roomboter gebakken aardappelen, huisgemaakte mayonaise, warme groente en een gemengde salade, uitgezonderd de risotto.
Zalmfilet € 24,50
In de oven gegaarde zalmfilet omwikkeld met rikke skinke, begeleid door een saffraan beurre blanc
Diamanthaas € 24,50
Steak van diamanthaas van de grill met een rode wijn jus, crème van pastinaak en gekarameliseerde ui
Risotto € 22,50
Romige risotto met gamba’s, knolselderij, overjarige Nylander en pompoen
Hertenstoof € 27,00
Klassiek in rode wijn gestoofd hert met uien, wortel, knolselderij en paddenstoelen
Ganzenborst € 23,50
Gebakken ganzenborst geserveerd met stoofpeer en een jus van wild
Wij serveren regelmatig een wisselend gerecht zowel met vlees of vis als hoofdingrediënt. Wij vertellen u graag welk gerecht wij vandaag serveren.
Voor de kinderen
Pasta Bolognese € 8,50
Vegetarische pasta met roerbak groenten en tomatensaus € 8,50
Kip van de grill met friet en mayonaise € 8,50
Gebakken visfilet met friet en mayonaise € 8,50
Kinderijsje € 5,00
Bolletje vanille-ijs met slagroom en een lolly
Desserts
Crème brûlée € 10,50
Met Sambuca geflambeerde vanille crème brûlée ges een mousse van espresso
Chocolade bavarois € 10,50
Frysk Famke chocolade Bavarois met een topping van een pure chocolade ganache en een winegum van Licor 43
Kastanje mousse € 9,75
Kastanje mousse met stoofpeer, stoofperen sorbetijs en een gesuikerde kastanje crumble
Frysk tsiis plankje € 13,00
Kaasplankje met diverse lokale kazen, Fries roggebrood en appelstroop
Cheesecake € 8,75
Lemon cheesecake met een bol sinaasappel-witte chocolade ijs
Seizoensmenu € 55,00
Ode aan de herfst € 12,50
Salade met pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel
Wildbouillon
Bouillon van wild met een garnituur van gerookte biefstuk, bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer
Ganzenborst
Gebakken ganzenborst geserveerd met stoofpeer en een jus van wild
Kastanje mousse
Kastanje mousse met stoofpeer, stoofperen sorbetijs en een gesuikerde kastanje crumble
Seizoensmenu vegetarisch € 52,50
Ode aan de herfst
Salade met pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel
Herfstbouillon
Groentebouillon met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer
Risotto
Romige risotto met knolselderij, overjarige Nylander kaas en coeur de boeuf
Kastanje mousse
Kastanje mousse met stoofpeer, stoofperen sorbetijs en een gesuikerde kastanje crumble