Lunch en Diner

Lunch

Currysoep € 8,50 * 
Bord geurige Indische currysoep, saffraanrijst, verse kruiden en kippendijen 

Groentebouillon € 7,50 * 
Groentebouillon gevuld met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer 

Broodje ambachtelijke kroket € 9,95 * 
Twee ambachtelijke kroketten op een broodje met “Ús Heit” mosterd 

Broodje zalm € 11,50 
Gerookte zalm met vadouvan mayonaise, ei, kappertjes en rode ui 

Broodje carpaccio € 11,50 
Carpaccio van gerookte biefstuk, overjarige Nylander, krokante kappertjes, hazelnoten en een truffel mayonaise 

Broodje gezond € 10,50 * 
Royaal belegd broodje met diverse rauwkost, rikke skinke (gerookte ham), Riperkrite kaas en ei 

Warme ham € 9,75 
Broodje belegd met ham van het Gaasterlands kruidenvarken, geserveerd met een whisky-cocktail saus 

Boerenomelet € 9,50 * 
Gebakken omelet gevuld met gebakken spek en roerbakgroente 

Zalmsalade € 14,50 
Diverse sla soorten, gerookte zalm met vadouvan mayonaise, gepocheerd ei, kappertjes en rode ui 

Salade carpaccio € 14,50 
Diverse sla soorten, carpaccio van gerookte biefstuk, overjarige Nylander, krokante kappertjes, hazelnoten en een truffel mayonaise 

 
Salade met pompoen € 14,50* 
Diverse slasoorten, pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel 

*Zijn vegetarisch of vegetarisch te bestellen 

Gebak 

Appelgebak				4,50 

Lemon cheesecake			4,50 

Chocolade bavarois			5,00 


Koude/warme dranken

Koffie 					3,00 
Cappuccino   				3,50 
Koffie verkeerd       			3,50 
Espresso                   		3,00 
Doppio                         		4,00 
Thee diverse soorten			3,00 
Verse munt thee    			4,00 
Verse gember/sinaasappel thee     	4,00 
Frisdranken diverse soorten		3,25		 
Apfelschorle		                3,75 
Appelsap                                3,50 
Limonade                                1,50 
Fristi                                  3,25 
Chocomelk                               3,25 
Sourcy rood of blauw 0,20 Lit           3,00 

Bieren


Pils Twels “Us Heit”  0,33 lit tap      4,50 

Twels Bokbier “Us Heit” fles            5,00 

Dubbel “Grute Pier” fles                5,50 

Trippel “Grute Pier” fles               5,50+ 

Captains daughter Amber		        5,00 

West coast IPA				5,50

Jever fun 0,3%				4,00 

Texels Skuumkoppe  o%		        5,00 

Leffe blond	0%			5,00 

Radler 2%				4,50 

Ginger beer	0%			4,00 

Wijnen 

Sauvignon blanc			        4,75 

Chardonnay				4,75 

Rioja Blanco				5,25 

Rioja Rosado				5,25 

Merlot					4,75 

Cabarnet Sauvignon			4,75 

Cava					4,75 

 

 

Diner

Diner

Menukaart herfst 2023  

Welkom, wat leuk dat u ervoor kiest om vandaag bij “It Pottebakkershûs” te dineren.  
Op de menukaart vindt u veel ingrediënten, die afkomstig zijn uit de regio.
Friesland heeft veel lekkere producten te bieden, die bijzonder smaakvol zijn.  
Onze lokale producenten werken met veel passie aan een goed product en die kwaliteit proeft u terug op uw bord.  
Bent u nieuwsgierig naar onze leveranciers, dan vertellen wij u hier graag meer over. 
Wij willen graag dat u de tijd neemt voor het eten, wij nemen ook de tijd voor u. 

 

Vier en vijf gangen menu  

U kunt zelf de gerechten van de kaart kiezen, die u wenst.  

Wij serveren u deze gerechten zoals op de kaart is vermeld en passen de grootte van de porties, indien nodig, aan.  

Vier gangen menu van de kaart € 55,00  

Vijf gangen menu van de kaart € 62,50  

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een twee- of drie gangen menu of voor alleen een hoofdgerecht. De keuze is aan u. 

 


Vegetarische voorgerechten 
 

Coquilles van oesterzwam € 13,50  

Gebakken oesterzwam met een crème van pastinaak en een dressing van balsamico
 

 

Ode aan de herfst € 13,50  

Salade met pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel 

 

Mulligatawny € 7,50  

Geurige currysoep, die wij garneren met bosui en saffraanrijst  

 

Herfstbouillon € 7,50 

Groentebouillon met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer 

 

 

Voorgerechten  

 

Oesters € 4,00 per stuk  

Oesters met een dressing, gemaakt met sjalotjes en rode wijnazijn  

 

Carpaccio € 14,50  

Carpaccio van gerookte biefstuk, gegarneerd met overjarige Nylander, krokante kappertjes, hazelnoten en een truffeldressing 

  

Coquilles € 14,50  

Gebakken coquilles met een crème van pastinaak en een dressing van balsamico 

 

Gerookte zalm met schorseneren € 13,50 

Carpaccio van gerookte zalm met in vadouvan boter gebakken schorseneren 

 

Wildbouillon € 8,50 

Bouillon van wild met een garnituur van gerookte biefstuk, bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer 

 

Mulligatawny € 8,50  

Geurige currysoep, die wij garneren met bosui, saffraanrijst en getrancheerde kippendijen  

Herfstbouillon € 7,50 

Groentebouillon met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer 

 

 

Vegetarische hoofdgerechten  

 

Risotto € 20,50 

Romige risotto met knolselderij, overjarige Nylander kaas en coeur de boeuf 

 

Pompoen stoofschotel € 21,50 

Stoofschotel van pompoen, kikkererwten en Workumer blauwe bunkerkaas 

 

 

Hoofdgerechten  

 

Hoofdgerechten serveren wij met in roomboter gebakken aardappelen, huisgemaakte mayonaise, warme groente en een gemengde salade, uitgezonderd de risotto. 

 

Zalmfilet € 24,50 

In de oven gegaarde zalmfilet omwikkeld met rikke skinke, begeleid door een saffraan beurre blanc 

 

Diamanthaas € 24,50 

Steak van diamanthaas van de grill met een rode wijn jus, crème van pastinaak en gekarameliseerde ui 

 

Risotto € 22,50 

Romige risotto met gamba’s, knolselderij, overjarige Nylander en pompoen  

 

Hertenstoof € 27,00 

Klassiek in rode wijn gestoofd hert met uien, wortel, knolselderij en paddenstoelen 

Ganzenborst € 23,50 

Gebakken ganzenborst geserveerd met stoofpeer en een jus van wild

 

Wij serveren regelmatig een wisselend gerecht zowel met vlees of vis als hoofdingrediënt. Wij vertellen u graag welk gerecht wij vandaag serveren. 

 

 

Voor de kinderen 

  

Pasta Bolognese € 8,50  

Vegetarische pasta met roerbak groenten en tomatensaus € 8,50  

Kip van de grill met friet en mayonaise € 8,50  

Gebakken visfilet met friet en mayonaise € 8,50  

 

Kinderijsje € 5,00 

Bolletje vanille-ijs met slagroom en een lolly 

 

 

Desserts  

 

Crème brûlée € 10,50 

Met Sambuca geflambeerde vanille crème brûlée ges een mousse van espresso 

 

Chocolade bavarois € 10,50 

Frysk Famke chocolade Bavarois met een topping van een pure chocolade ganache en een winegum van Licor 43 

 

Kastanje mousse € 9,75 

Kastanje mousse met stoofpeer, stoofperen sorbetijs en een gesuikerde kastanje crumble 

 

Frysk tsiis plankje € 13,00  

Kaasplankje met diverse lokale kazen, Fries roggebrood en appelstroop 

 

Cheesecake € 8,75  

Lemon cheesecake met een bol sinaasappel-witte chocolade ijs  

 

 

Seizoensmenu € 55,00  

 

Ode aan de herfst € 12,50

Salade met pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel 

 

Wildbouillon 

Bouillon van wild met een garnituur van gerookte biefstuk, bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer 

 

Ganzenborst 

Gebakken ganzenborst geserveerd met stoofpeer en een jus van wild

 

Kastanje mousse 

Kastanje mousse met stoofpeer, stoofperen sorbetijs en een gesuikerde kastanje crumble 

 

 

Seizoensmenu vegetarisch € 52,50  

 

Ode aan de herfst 

Salade met pompoen, bospaddenstoelen, hazelnoten, kastanje puree en bieten gel 

 

Herfstbouillon 

Groentebouillon met bospaddenstoelen, kastanjes en stoofpeer 

 

Risotto 

Romige risotto met knolselderij, overjarige Nylander kaas en coeur de boeuf 

 

Kastanje mousse 

Kastanje mousse met stoofpeer, stoofperen sorbetijs en een gesuikerde kastanje crumble